luni, 24 octombrie 2011

Afinul, adjuvant în tratamentul diabetului



Fructele şi frunzele plantei au o acţiune astringentă şi contribuie la reducerea nivelului de zahăr din sânge. De altfel, planta este recomandată ca adjuvant în tratamentul diabetului. De asemenea, foarte importantă este acţiunea afinului asupra vederii şi a digestiei. Se recomandă terapia cu decoct de afin.

Acesta se  prepară din 20 g de frunze uscate, care se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Zilnic, se beau câte două ceşti. Tratamentul durează 20 de zile, iar după o pauză de 10 zile se mai repetă încă 15 zile. În scop preventiv, se recomandă infuzia obţinută dintr-o linguriţă rasă de frunze uscate şi 250 ml de apă fierbinte. Aceasta poate fi consumată dimineaţa, după micul dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu